25 Nisan 2024 Perşembe
 
BAŞLIKLAR
Anlamlı Sözler

Görgü Kuralları

Kültürlerimiz

Meydan Dergisi

Protokol Kursu Notları

Sofra Kültürü

Şiirler

Türk Milleti

Ülkeleri Tanıyalım

Yiyecek ve İçecekler

Yöneticilik

 
Anasayfa
 
Anket
TRAFİKTE EN ÇOK HANGİ SÜRÜCÜLERDEN RAHATSIZ VE TEDİRGİN OLUYORSUNUZ?
 
Kent Kültürü ve Kentlilik Bilinci
 
Kent Kültürü ve Kentlilik Bilinci - Kentimiz Geleceğimiz

bursa bildirdi: "Geçtiğimiz hafta Bursa Büyük şehir Belediyesi Yerel Gündem 21 tarafından yürütülmekte olan "Kent Kültürü ve Kentlilik Bilinci - Kentimiz Geleceğimiz" Projesi kapsamında birçok faaliyet gerçekleştirildi.

Okullar’da Bursa Gezileri

Yerel Gündem 21 Tarihi Kültürel Miras grubundan belirlenen rehberler eşliğinde 30 kişilik gruplar, belirlenen güzergah doğrultusunda Bursa’nın tarihi ve turistik mekanlarını geziyor. 14.03.2006 tarihinde başlayan her hafta Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında bugüne kadar çok sayıda öğrenci gezi programına katılım gösterdi.

Geziye katılan öğrencilere Bursa Bilgisi kitabı dağıtılıyor. Bu kapsamda geçtiğimiz hafta Lütfi Banuşoğlu İlköğretim Okulu, Vakıf İlköğretim Okulu, Cumhuriyet İlköğretim Okulu ve Anadolu İlköğretim Okulu'na Bursa’nın tarihi değerleri gezdirilerek tanıtıldı.


Liselerde Kent Kültürü seminerleri

Öğretmenlerden ve çeşitli kurum temsilcilerinden oluşan gönüllülerle birlikte okullarda kent kültürü seminerleri yürütülüyor. 16.03.2006 tarihi itibarıyla başlayan her hafta Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında çok sayıda öğrenciye ulaşılıyor.

Seminer programına katılan tüm öğrencilere Kentli Yaşam Kılavuzu dağıtılıyor.
Seminerlerde Bursa’da yaşayan gençlerin kentle olan sosyal bağlarını güçlendirecek biçimde, kentin farkına varmalarını sağlamak, kendilerine bu şehre ait ve şehrin bir parçası olduklarını hissettirmek ve şehrin her türlü değerine bu bilinçle sahip çıkmalarını sağlamak amacıyla bilgilendirme yapılıyor. Geçtiğimiz hafta bu kapsamda Yıldırım Sağlık Meslek Lisesi, Yıldım Beyazıt İMKB And. Tek. ve End. Meslek Lisesi' nde seminerler verildi.
Öğretmenlerden ve çeşitli kurum temsilcilerinden oluşan gönüllülerle birlikte okullarda kent kültürü seminerleri yürütülüyor. günleri gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında çok sayıda öğrenciye ulaşılıyor.Seminer programına katılan tüm öğrencilere Kentli Yaşam Kılavuzu dağıtılıyor.

Seminerlerde Bursa’da yaşayan gençlerin kentle olan sosyal bağlarını güçlendirecek biçimde, kentin farkına varmalarını sağlamak, kendilerine bu şehre ait ve şehrin bir parçası olduklarını hissettirmek ve şehrin her türlü değerine bu bilinçle sahip çıkmalarını sağlamak amacıyla bilgilendirme yapılıyor. Geçtiğimiz hafta bu kapsamda seminerler verildi.
Belediye Çalışanlarına "Kentli Davranış Kentliye Davranış" Semineri

Sürekli halkla içiçe olan belediye çalışanlarının kente ve kentliye davranışlarının, verilecek hizmetin kalitesinde çok önemli bir rolü vardır. Bu bağlamda zabıta, BUSKİ, BOİ ve Yerel Gündem 21 gibi belediye kuruluşları personelinin kente ve kentliye davranış konusunda bilinç kazanmasına yönelik eğitim seminerleri düzenlenmektedir. Eğitimle belediye çalışanlarının kentlilere daha ilgili ve nazik davranmaları sağlanmaya çalışılmaktadır.

Bu kapsamda Doç Dr. Bekir PARLAK tarafından 20 Mart Salı günü Tayyare Kültür Merkezi'nde verilen seminerle belediyenin kent halkına örnek olması amaçlanmıştır.

Ekinci, seminerde Kentlilik Bilinci ve Kent Kültürü, Kent yaşamında düzenleyicilik, kentli hakları ve kamu çalışanları olarak sorumluluklarımız, Kentli davranış modeli, kentliye davranış ilke ve kuralları, iletişim kurma biçimleri, doğru iletişim kurmanın önemi, kurumsal imaj ve halkla ilişkiler gibi konularda belediye çalışanlarına bilgiler vermiştir.


ÖĞREN KENTİNİ GÖSTER KENDİNİ BİLGİ YARIŞMASI

Bursa’da öğrenim gören lise öğrencilerinin, dikkatlerini yaşadıkları kente çekmek, Bursa ile ilgili araştırma yapmaya teşvik etmek, Bursa’yı daha yakından tanımalarını, tarihsel derinliğinin ve doğal zenginliğinin farkına vararak kenti sahiplenmelerini sağlamak amacıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katılıma ve ortaklığa dayalı Yerel Gündem 21 anlayışıyla başlattığı ve “Kentimiz Geleceğimiz” adıyla yürüttüğü proje kapsamında Liseler arası bilgi yarışmaları 1.si 14 Ekim 2006 Cumartesi AS TV’de canlı yayın olarak yapılmıştı.


Bursa Büyükşehir Belediye sınırları içerisinde bulunan 7 merkez ilçedeki 90 lise ve dengi okullar arasında yapılmaya başlanan “Bursa” konulu bilgi yarışmaları, İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ve AS TV , Kavram Dergisi Dersaneleri desteğiyle gerçekleştirilmektedir.

Son yapılan 17 Mart tarihli yarışma ise AS TV ekranlarından canlı olarak yayınlandı. Yarışmaya Yıldırım Beyazıt Lisesi, TED Bursa Özel Lisesi, Özel İlkgüneş Lisesi ve Gemlik And. Meslek lisesi ve Kız Meslek Lisesi katıldı. Puanlama ise şöyle oldu:

Yıldırım Beyazıt Lisesi..........................................90 Puan
TED Bursa Özel Lisesi........................................170 Puan
Özel İlkgüneş Lisesi ...........................................80 Puan
Gemlik And. Meslek ve Kız Meslek Lisesi ...............130 Puan


Yerel Gündem 21 Tarihi Kültürel Miras grubundan belirlenen rehberler eşliğinde 30 kişilik gruplar, belirlenen güzergah doğrultusunda Bursa’nın tarihi ve turistik mekanlarını geziyor. gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında bugüne kadar çok sayıda öğrenci gezi programına katılım gösterdi.Geziye katılan öğrencilere Bursa Bilgisi kitabı dağıtılıyor. Bu kapsamda geçtiğimiz hafta na Bursa’nın tarihi değerleri gezdirilerek tanıtıldı. Öğretmenlerden ve çeşitli kurum temsilcilerinden oluşan gönüllülerle birlikte okullarda kent kültürü seminerleri yürütülüyor. günleri gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında çok sayıda öğrenciye ulaşılıyor.Seminer programına katılan tüm öğrencilere Kentli Yaşam Kılavuzu dağıtılıyor.

Seminerlerde Bursa’da yaşayan gençlerin kentle olan sosyal bağlarını güçlendirecek biçimde, kentin farkına varmalarını sağlamak, kendilerine bu şehre ait ve şehrin bir parçası olduklarını hissettirmek ve şehrin her türlü değerine bu bilinçle sahip çıkmalarını sağlamak amacıyla bilgilendirme yapılıyor. Geçtiğimiz hafta bu kapsamda seminerler verildi. Sürekli halkla içiçe olan belediye çalışanlarının kente ve kentliye davranışlarının, verilecek hizmetin kalitesinde çok önemli bir rolü vardır. Bu bağlamda zabıta, BUSKİ, BOİ ve Yerel Gündem 21 gibi belediye kuruluşları personelinin kente ve kentliye davranış konusunda bilinç kazanmasına yönelik eğitim seminerleri düzenlenmektedir. Eğitimle belediye çalışanlarının kentlilere daha ilgili ve nazik davranmaları sağlanmaya çalışılmaktadır.

Bu kapsamda Doç Dr. Bekir PARLAK tarafından 20 Mart Salı günü Tayyare Kültür Merkezi'nde verilen seminerle belediyenin kent halkına örnek olması amaçlanmıştır. Ekinci, seminerde Kentlilik Bilinci ve Kent Kültürü, Kent yaşamında düzenleyicilik, kentli hakları ve kamu çalışanları olarak sorumluluklarımız, Kentli davranış modeli, kentliye davranış ilke ve kuralları, iletişim kurma biçimleri, doğru iletişim kurmanın önemi, kurumsal imaj ve halkla ilişkiler gibi konularda belediye çalışanlarına bilgiler vermiştir.


 
Geri
 
 
Anasayfa | Kullanım Şartları | İletişim
© Copyright 2007 TÜTEV. Türkiye Trafik Eğitimini Geliştirme ve Kazaları Önleme Vakfı Designed & Consulting by Extreme Medya