19 Nisan 2024 Cuma
 
BAŞLIKLAR
Anlamlı Sözler

Görgü Kuralları

Kültürlerimiz

Meydan Dergisi

Protokol Kursu Notları

Sofra Kültürü

Şiirler

Türk Milleti

Ülkeleri Tanıyalım

Yiyecek ve İçecekler

Yöneticilik

 
Anasayfa
 
Anket
TRAFİKTE EN ÇOK HANGİ SÜRÜCÜLERDEN RAHATSIZ VE TEDİRGİN OLUYORSUNUZ?
 
Amerika
 

GENEL BAKIŞ
Nüfus : 268 Milyon
Yüzölçümü :
9,529,063 km.kare
Etnik Dağılım: Beyaz ırk 78%; Afrikan Amerikalı 10%; Latin kökenliler 8%; Diğerleri 4% Din: %80 Hristiyan, az miktarda dinsiz ve diğer dinlere dağılım (Budist, İslam, Ortodoks)
Konuşulan Diller: İngilizce (Resmi Dil)
Yıllık Büyüme Hızı : %1.02
Ortalama İnsan Ömrü : 75.99 yıl
Kişi Başına Düşen Yıllık Gelir : 26,000 ABD Doları
Enflasyon Oranı : %2.6
Para Birimi : ABD Doları
Eğitim : Eğitim tüm ülkede 16 yaşına kadar zorunludur ve ücretsizdir. İki yıllık mesleki eğitimler sunan kolejler, 4 yıllık üniversiteler ve akademiler vardır.
Yabancı Öğrenciye Çalışma İzni: Dil eğitimi alan öğrencilere çalışma izni yoktur.
Mesai Saatleri
Özel İşyerleri:
Pazartesi-Cuma 8:30-17:30.
Bunlar genel saatler olmasına rağmen, çalışma saatleri daha uzun sürebilmektedir.
Bankalar:
Pazartesi-Cuma 8:0017:00, Cumartesi 9:00-13:00
Kamu Kurumları:
Pazartesi-Cuma 8:30-17:00.
Alışveriş Merkezleri:
Pazartesi-Cuma 9:00-18:00, hafta sonları daha uzun saatlere kadar açık kalır.

Bahşiş
Bahşiş ABD'de hizmet sektöründe çalışanların maaşlarını etkileyen önemli bir unsurdur. Garsonlar, taksi şoförleri, barmenler, ve kuaförlere faturanın %15'i oranında bahşiş bırakılır. Taşıyıcılara çanta başına 1 dolar , vestiyerlere ve havaalanı araba kullanıcılarına 1-2 dolar bahşiş verilmelidir.
Sağlık
ABD'de yiyecek hazırlanma koşulları oldukça hijyen, musluk suları ise içilebilir durumdadır. Her yerde güvenebileceğiniz eczane ve marketler bulabilirsiniz. Ancak bunlar doktor reçetesi olmadan size ilaç vermeyeceklerdir.
Amerikan sağlık sistemi teçhizat ve mesleki bilgi açısından dünyanın en gelişmiş sistemlerinden olmasına rağmen ABD'de sosyal sağlık hizmeti sunulmaz. Bireylerin kendi özel sigortaları vardır. Amerika'da ulusal bir sağlık sigortasının bulunmayışı yüzünden nüfusun üçte birinden fazlası düzenli olarak sağlık kontrolünden geçme olanağına sahip değildir ve 35 milyon kişinin sağlık sigortası bulunmamaktadır. Bu yüzden ABD'ye varışınızdan önce mutlaka uluslararası geçerliliği bulunan bir sağlık sigortası yaptırmalısınız.
Acil Durum numaraları
Ambulans, İtfaiye ve Polis Ortak Çağrı Numarası: 911
Elektrik Sistemi
Amerika'da elektrik Voltajı 110 Volt, 50 Hz'dir. Ülkede kullanılan priz sistemi Türkiye'dekinden farklıdır. Türkiye'den götürülen her türlü elektrikli araç için aşağıda şekli verilen priz adaptörü gerekir. Ayrıca Voltaj yükseltme adaptörü takmalısınız.

 
Geri
 
 
Anasayfa | Kullanım Şartları | İletişim
© Copyright 2007 TÜTEV. Türkiye Trafik Eğitimini Geliştirme ve Kazaları Önleme Vakfı Designed & Consulting by Extreme Medya