Birleşik Arap Emirlikleri
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Git ve: kullan, ara
Birleşik Arap Emirlikleri Güneybatı Asya'da Arap Yarımadası'nda 7 emirlikten(Abu Dhabi, Ajman, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah, ve Umm al-Quvain) oluşan bir Orta Doğu ülkesidir. Suudi Arabistan ve Umman'a sınırı vardır. Petrol açısından zengindir.
16. yüzyıl'da başlayan Portekiz etkisi 17. yy'da yerini İngilizlere bıraktı.Başat kabile Kavasim ile Arabistan içlerinden gelen Vehhabileri korsan olarak gören İngilizler, 1819 - 1820'de kıyı limanlarına karşı saldırıya girişti.Sonunda korsanlığa son veren 1820 Genel Barış Antlaşması'nı zorla kabul ettirdiler.1853'te Denizlerde Kalıcı Ateşkes Antlaşması'nın imzalanması üzerine bölgeye Ateşkes Kıyısı adı verildi.İngilizler 1892'de Özel Ayrıcalık Antlaşması olarak bilinen bir paktın oluşmasını sağlayarak bölgenin dış politikasını denetim altına aldılar.
Ateşkes Kıyısı 1873 - 1947 arasında İngiliz Doğu Hindistan Kumpanyası, sonraki yıllarda da İngiliz Dışişleri Bakanlığı tarafından yönetildi.1971'de İngilizlerin Basra Körfezi'nden çekilmesi üzerine, emirlikler Birleşik Arap Emirlikleri adı altında bir federasyon oluşturdu.
7 yıldızlı otel [değiştir]
Burj El Arab
Birleşik Arap Emirlikleri Ülke Kimliği
|