19 Nisan 2024 Cuma
 
BAŞLIKLAR
Anlamlı Sözler

Görgü Kuralları

Kültürlerimiz

Meydan Dergisi

Protokol Kursu Notları

Sofra Kültürü

Şiirler

Türk Milleti

Ülkeleri Tanıyalım

Yiyecek ve İçecekler

Yöneticilik

 
Anasayfa
 
Anket
TRAFİKTE EN ÇOK HANGİ SÜRÜCÜLERDEN RAHATSIZ VE TEDİRGİN OLUYORSUNUZ?
 
FİN Yrittäjänä Suomessa
 

FİN Yrittäjänä Suomessa

Finlandiya’da girişimci olarak başarılı olabilmek için Fin girişimci kültürünün normlarını, yaklaşım biçimlerini ve alışkanlıklarını tanımak önemlidir. Fin girişimci kültürünün temel özelliklerini bilinince, hem müşterilere daha iyi hizmet etmek, hem de bir girişimci olarak kişinin kendisine yönelttiği beklentileri daha iyi anlaması olanaklı olur.
Fin kültüründe birey odaklı Batı kültürünün birçok özellikleri bulunmaktadır. Finler, zamanlarını mantıklı bir biçimde kullanmaya bakarlar. Kendileri, üzerinde anlaşılmış olunan zaman çizelgesine ve yapılmış olan diğer plânlara tamı tamına uyarlar ve bunun aynısını karşılarındakilerden de beklerler. Fin, temkinli ve özenlidir ve temel bilgileri önceden edinir, ancak karar verme eylemini çabuk gerçekleştirir. Yetki ve sorumluluk esnek biçimde dağılmıştır. Bir Finin düşünme ve çalışma biçimi birbiriyle son derecede orantılıdır. Bu yüzden, alışılmışın dışına çıkan bir etkinlik biçimi bazen yadırganır. Finlandiya toplumunda herkese eşit ve adilce davranılmalıdır. Yetkiler arasındaki farklar küçüktür, kişilere genellikle ‘sen’ diye seslenilir ve erkeklerle kadınlar eşittirler. Çelişkiler, karşılıklı görüşme yoluyla giderilmeye çalışılır; elde edilecek sonucun herkes açısından olabileceklerin en iyisi olması amaçlanır.
Göçmen girişimcinin özellikle güçlü olduğu nokta, yabancı dil bilgisi kadar, kültürlerarası farklılıkları anlayabilmesidir. Hem sizin, hem de Fin iş arkadaşınızın ya da müşterinizin, sizin olayları ve olguları görme biçiminizi etkileyen kendi kültür temelinin olduğunu unutmamanızda yarar vardır. Açık iletişim, yanlış anlamaları engeller ve kendini diğerinin yerine koyma edimi de kültüre dayalı anlamayı kolaylaştırır. Göçmen girişimci bir bakıma kendi etinliğiyle Fin girişimci kültürünün uluslararasılaşması sürecinine katkıda bulunmaktadır!

 
Geri
 
 
Anasayfa | Kullanım Şartları | İletişim
© Copyright 2007 TÜTEV. Türkiye Trafik Eğitimini Geliştirme ve Kazaları Önleme Vakfı Designed & Consulting by Extreme Medya